• Makkelijk retourneren
  • Snelle levering
  • 14 dagen bedenktijd
Country/Language

Empress is onze ronde diva in een zee van rechthoekige banken. Een totaal eigenwijze, ronde sofa. Ze heeft een lekkere hoge rug en een zachtere zit. Ze kan groot in volle glorie met het ‘triviant partje’ in het midden, dan maakt ze een knik en komt een beetje de ruimte in. Ze kan ook zonder dat middenstuk en dan heb je gewoon een beschaafd maatje dat tegen een muur kan staan met gezellig ronde zijkanten. In de Empress familie zit ook een ei-vormige hocker voor volledige ontspanning. Let op: door de ronde vormen zal de Empress altijd iets van plooivorming in de stof hebben, dit is niet te voorkomen.

Ben je benieuwd hoe de Empress bank zit? Kom proefzitten in een van onze winkels! Je vindt hier een overzicht met in welke winkel de Empress te vinden is. 

Verschillende stoffen

Je kunt de Empress in verschillende stoffen laten bekleden, nieuw is de linnen-look stof Dentro die wij perfect bij haar vinden passen in een naturelle melange (mix van natuurlijke kleuren) die wij voor onze showroommodellen hebben gekozen. Het is geen echt linnen (want echt linnen is niet super geschikt als meubelstof omdat het makkelijk kreukt en vrij snel verkleurt) maar een zeer onderhoudsvriendelijke mix van materialen die we hebben uitgekozen op duurzaamheid: we willen dat je heel lang van deze beauty gaat genieten. Daarnaast is de Empress verkrijgbaar in een luxe, velvet stof in verschillende kleuren.

Martindale

Martindale is een norm die iets zegt over de duurzaamheid of sterkte van een meubelstof. De norm wordt getest met een martindale apparaat. Meubelstoffen met een martindale tussen de 15.000 en 20.000 is zeer geschikt voor huiselijk gebruik, alles hoger dan 20.000 is zeer sterk.

Dentro: 100.000
Lucera: 55.000
Soil: 85.000

Lichteenheid

Lichteenheid is de mate van verkleuring van de stof. Binnen de meubelindustrie gebruiken we 6 klassen van lichtechtheid:

Let op: alle stoffen verkleuren. De ene kwaliteit alleen eerder en intensiever dan een andere kwaliteit of kleur.

LUCERA SOIL
✳ Lichte stof 4-5 ✳ Lichte stof 4-5
✳ Medium stof 4-5 ✳ Medium stof 4-5
✳ Donkere stof 4-5 ✳ Donkere stof 4-5
DENTRO    
✳ Lichte stof 4-5    
✳ Medium stof 4-5    
✳ Donkere stof 4-5    

 

Pilling

Pilling is het verschijnsel waarbij overtollige vezels van de meubelstof samenklitten met bijvoorbeeld pluizen, stof, vezels van kleding of fleecedekens. Hierdoor ontstaan er bolletjes op je meubel. Elk meubelstuk heeft een indicatie van de pillingkans, deze wordt weergegeven op een schaal van 1 tot 5. 1 staat hierbij voor een grote kans op pilling en 5 staat voor een zeer geringe kans op pilling.

Dentro: 4-5
Lucera: 4-5
Soil: 4

Onderhoudsadvies

ONDERHOUD SOIL & DENTRO

Deze stoffen zijn makkelijk te reinigen en kreuken beide niet. Het materiaal kun je het beste afnemen met een vochtige doek. Heb je een vlek gemaakt op je bank? Gebruik dan een neutrale zeepoplossing om de vlek te verwijderen. Neem vervolgens de stof goed af met een vochtige doek om de zeepresten te verwijderen. De stof is niet getest op aanvullende behandelingen en daarom raden wij af de bank te impregneren. Wordt dit toch nodig geacht, dan is dit op eigen risico en adviseren wij dit middel eerst te testen op een kleine plek uit het zicht om teleurstelling te voorkomen.

ONDERHOUD LUCERA

Leg een schone droge doek op de natte aangedane vlek, dan trekt het vuil voornamelijk in deze droge doek en is de vlek al grotendeels verwijderd. Mocht de vlek nog zichtbaar zijn dan adviseren we om minimaal extra vocht te gebruiken om de vlek te verwijderen. Dep de vlek voorzichtig en leg er wederom een schone droge doek op zodat het resterend vuil hierin kan trekken.

MAAK JE BANK AF

Praktische informatie

VULLING BANK
Vulling zitting: Nosag veren (veren die niet zakken en zorgen voor jarenlange kwaliteit). 
Zitvulling: SG30 schuim afgedekt met dacron wattenlaag 150G/M2
MATERIAAL FRAME, ONDERSTEL & POTEN
Frame: Beukenhout
Onderstel: Spaanplaat
Poten: Zwart kunststof