• Makkelijk retourneren
  • Snelle levering
  • 14 dagen bedenktijd
Country/Language

Marquis is de ultieme modulaire bank. De hele serie bestaat uit slechts drie onderdelen maar daarmee met deze drie onderdelen kun je eindeloos blijven combineren. De drie onderdelen hebben dezelfde basismaat en de rug delen zijn zo ontworpen dat ze hoe dan ook passen. Aan de onderkant van elk deel zitten zogenaamde ‘krokodillenbek-verbindingen’ die zo zijn ontworpen dat je de bank op elke manier die je maar kunt bedenken kunt schakelen. Ook zijn zo ontworpen dat je ze niet ziet wanneer je hier geen gebruik van maakt. Zo kun je elk onderdeel van de Marquis ook los in de ruimte gebruiken als opzichzelfstaand meubel. Marquis ademt een opulente jaren 70 sfeer en past in elke ruimte. Of je nou heel klein woont of heel groot: Marquis is onze meest flexibele bank voor ieder interieur.

Ben je benieuwd hoe de Marquis bank zit? Kom proefzitten in een van onze winkels! Je vindt hier een overzicht met in welke winkel de Marquis te vinden is. 

VERSCHILLENDE STOFFEN

De Marquis is beschikbaar in twee verschillende stoffen. Een luxe velvet dat zorgt voor een vintage gevoel, en een monochroom bouclé. 

MARTINDALE

Martindale is een norm die iets zegt over de duurzaamheid of sterkte van een meubelstof. De norm wordt getest met een martindale apparaat. Meubelstoffen met een martindale tussen de 15.000 en 20.000 is zeer geschikt voor huiselijk gebruik, alles hoger dan 20.000 is zeer sterk.

Salvador: 100.000
Ascot: 80.000

LICHTEENHEID

Lichteenheid is de mate van verkleuring van de stof. Binnen de meubelindustrie gebruiken we 6 klassen van lichtechtheid:

Let op: alle stoffen verkleuren. De ene kwaliteit alleen eerder en intensiever dan een andere kwaliteit of kleur.

SALVADOR ASCOT
• Lichte stof
• Medium stof
• Donkere stof
5
5
5
• Lichte stof
• Medium stof
• Donkere stof
5
5
5

PILLING

Pilling is het verschijnsel waarbij overtollige vezels van de meubelstof samenklitten met bijvoorbeeld pluizen, stof, vezels van kleding of fleecedekens. Hierdoor ontstaan er bolletjes op je meubel. Elk meubelstuk heeft een indicatie van de pillingkans, deze wordt weergegeven op een schaal van 1 tot 5. 1 staat hierbij voor een grote kans op pilling en 5 staat voor een zeer geringe kans op pilling.

• Salvador: 5
 Ascot: 4

ONDERHOUDSADVIES

ONDERHOUD SALVADOR & ASCOT

Deze stoffen kun je gemakkelijk afnemen met een vochtige doek. In geval van vlekken, kun je een neutrale zeepoplossing gebruiken om de vlek te verwijderen. Na het gebruik van zeep altijd de stof even goed afnemen met een vochtige doek, zodat alle zeepresten verdwijnen. De stof is niet getest op aanvullende behandelingen en daarom raden wij het af de bank te impregneren. Wordt dit toch nodig geacht, dan is dit op eigen risico en adviseren wij dit op een plekje -uit het zicht- uit te testen.

Praktische informatie

VULLING BANK
Vulling zitkussens: Veren en koudschuim omwikkeld met dacron wrap.
MATERIAAL FRAME, ONDERSTEL & POTEN
Frame: Beukenhout
Onderstel: Bevat krokodillenbek
Poten: Zwart kunststof