• Makkelijk retourneren
  • Snelle levering
  • 14 dagen bedenktijd
Country/Language

SANNE VAN LIEROP X SISSY-BOY

VEGAN CINNAMON ROLL PANCAKES MET APPEL-KANEEL COMPOTE

Een feestelijk brunchrecept waar je punten mee scoort! Met deze pannenkoekjes met de smaak van cinnamon rolls zet je een heerlijk en gezond gerechtje op tafel, perfect voor het kerstontbijt of als je lekker wilt uitpakken op zondagochtend. Hieronder vind je het recept, maar je kan de pancakes vanaf 11 december ook komen proeven in onze Sissy-Boy Daily’s. Check hier welke Daily het dichtst bij jou in de buurt zit.

BEREIDING

1. Je begint met de appel-kaneel compote. Schil de appels en verwijder de klokhuizen. De appels snijd je vervolgens in blokjes.

2. Doe de appelblokjes in een pannetje en voeg het water toe. Kook de appels in ongeveer 5 minuten zacht. Voeg vervolgens ook de kaneel en kokosbloesemsuiker toe. Als ze niet zacht worden kun je een klein beetje extra water toevoegen en ze nog iets langer laten staan.

3. Haal vervolgens de pan van het vuur en prak de appels fijn met een vork of pureer met een staafmixer.

4. Meng alle ingrediënten voor de pannenkoeken.

Tip: Hou je van zoet? Roer dan nog 2 eetlepels maple syrup of kokosbloesemsuiker door het pannenkoekenbeslag heen.

5. Meng alle ingrediënten voor de swirl in een ander bakje en giet dit in een spuitzakje.

6. Verhit wat olie of bakspray in de pan en bak de pannenkoekjes. Maak de swirl met een spuitzakje in het beslag en draai ze om.

7. Tijd om te stapelen! Maak een stapeltje van drie pannenkoeken per bord en top af met de appel-kaneel compote. Garneer met nog wat maple syrup, een kaneelstokje, steranijs en grofgehakte walnoten voor een extra feestelijk bordje.