• Makkelijk retourneren
  • Snelle levering
  • 14 dagen bedenktijd
Country/Language

Deze caprese taartjes met raapstelenpesto en parmaham fleuren je brunchtafel helemaal op door de vrolijke kleuren. Raapstelen zijn een echte lentegroente en hebben een licht kruidige smaak wat het een fantastische groente maakt om pesto mee te maken. Hiermee tover je de lente gelijk op je bord. Wil je de taartjes liever vegetarisch maken, dan laat je de parmaham gewoon uit het recept.

BEREIDING

Bereidingstijd: 20 minuten + 20 minuten in de oven

1. Verwarm de oven voor op 210 graden (onder- en bovenwarmte) en bekleed een bakblik met bakpapier.

2. Meng de raapstelen met de walnoten, knoflook en 50 ml olijfolie extra vergine in de keukenmachine. Maal helemaal fijn en schenk terwijl de machine draait nog 75 ml olijfolie erbij.

3. Schep over in een kom en rasp er 15 gram Parmezaanse kaas over, plus de rasp van een hele citroen. Roer door elkaar, voeg eventueel nog een scheutje olijfolie toe als de pesto nog iets te dik is en breng verder op smaak met zout en peper.

4. Rol het koelverse bladerdeeg uit en snijd de plak in 6 gelijke delen. Leg de velletjes op het bakpapier. Pak een lepeltje erbij en bestrijk het bladerdeeg met een laagje van de raapstelenpesto, maar houd de randjes vrij.

5. Leg op ieder taartje een half plakje parmaham.

6. Halveer de Honingtomaten en verdeel ze over de taartjes met de snijkanten naar boven, circa 8 halve tomaatjes per taartje. De overgebleven Honingtomaten gebruik je later voor de salade.

7. Klop het ei los en bestrijk de randjes van het bladerdeeg ermee.

8. Zet het bakblik in de oven en bak de caprese taartjes in 20 - 25 minuten goudbruin en krokant. Haal ze daarna uit de oven en laat afkoelen tot lauwwarm.

9. Meng ondertussen de mesclun sla met de overgebleven Honingtomaten en de wortel julienne. Maak de salade aan met wat olijfolie, balsamicoazijn, peper en zout.

10. Maak bordjes op met wat salade en een caprese taartje. Scheur de bolletjes burrata in stukjes en plaats wat op het taartje samen met wat gescheurde parmaham. Schep er nog wat kleine lepeltjes pesto op en maak af met een snufje peper.

De pesto en caprese taartjes kun je helemaal voorbereiden. Vlak voor het serveren warm je het taartje nog even op in de oven, voor circa 8 minuten op 120 graden.