• Makkelijk retourneren
  • Snelle levering
  • 14 dagen bedenktijd
Country/Language

De ornamenten worden op ambachtelijke wijze gemaakt door een klein familiebedrijf in Turingen, Duitsland. Ieder ornament doorloopt dezelfde drie stappen in dit maakproces dat volledig met de hand gebeurt, wat je kunt bekijken in de onderstaande video.

Het maakproces:

Allereerst wordt het glas geblazen in een mal. De mal wordt met de hand geboetseerd uit klei en bepaald de uiteindelijke vorm van het ornament. Een glazen buisje wordt verwarmd en in de mal geplaatst. De glazblazer blaast er met zijn mond lucht in waardoor het glas zich gaat vormen naar de mal. 

Het ornament wordt voorzien van een laagje echt zilver. Dit gebeurt door het maken van een zilverspiegel. Een mengsel van onder andere zilvernitraat en amoniak wordt in het ornament gegoten waarna dit goed wordt geschud en in heet water wordt ondergedompeld. Door het schudden ontstaat een chemische reactie, waardoor er een heel dun laagje zilver aan de binnenkant van het ornament ontstaat.

Het ornament krijgt een eerste basislaagje verf door het met een verfspuitmachine te spuiten. Zo worden de eerste kleuren toegevoegd aan het ornament. Vervolgens wordt ieder ornament met de hand beschilderd. De kleuren worden levendig aangezet, details worden secuur geschilderd en met glitters wordt ieder ornament sprankelend afgemaakt. 

Zo doorloopt ieder ornament dit ambachtelijke proces om uiteindelijk in jouw kerstboom te kunnen stralen!