• Makkelijk retourneren
  • Snelle levering
  • 14 dagen bedenktijd
Country/Language

 

Vanuit de droom om iets voor zichzelf te beginnen waarbij hij op een creatieve manier meer rust in zijn leven kon bouwen begon Jelmer “My Watercolor House”. In zijn atelier aan huis in Enter maakt hij huisportretten en andere soorten gebouwen met inkt en aquarelverf. Op deze manier heeft Jelmer voor Sissy-Boy alle winkelpanden geschilderd.

Waarom ben je met My Watercolor House begonnen?

Ik heb vroeger als bedrijfsleider in een kledingzaak gewerkt. Mijn man en ik waren allebei heel druk en met het werken op koopavonden en in de weekenden was privé en werk niet altijd meer te combineren. We hebben ook twee honden, die hebben ook aandacht nodig. Op school was ik altijd al creatief, ik vond het leuk om met mijn handen bezig te zijn en ik was eigenlijk op zoek naar iets wat ik voor mezelf kan doen.

Hoe kwam je op het idee van handgemaakte huisportretten?

Ik wilde een uniek cadeau vinden voor iemand – iets wat je niet zomaar altijd geeft. Toen vond ik online een foto van een huisportret wat mij enorm aansprak en wat ik ook wel voor mezelf wilde realiseren. De meeste portretten die je online tegen komt zijn digitaal gemaakt, wat ik persoonlijk minder mooi vind. Ik hou erg van het handgemaakte, dus ben ik aan de slag gegaan met stiften en aquarel. Hier werd ik enorm enthousiast van en ik merkte dat mijn omgeving hier ook op aansloeg. Al gauw kreeg ik opdrachten binnen voor persoonlijke huisportretten… Zo is het begonnen.

Hoe ga je aan de slag met zo’n portret?

Het eerste experiment maakte ik met stiften. Het is een handig medium en je kan stiften overal vinden… Het resultaat was tof, maar ik wist dat er meer uit te halen was. Dus toen ben ik gaan experimenteren met verf. Ik hou van aquarel omdat er zo veel mogelijk is, je kan oneindig veel kleuren en lichteffecten creëren, wat voor de vormgeving van gebouwen wel een must is… Het is een heel dankbaar medium. Ik heb alles mezelf aangeleerd. Ik denk als je verschillende technieken probeert en kritisch op zoek gaat naar wat werkt en wat je leuk vindt, dat je dan heel ver kan komen. Zo ben ik in ieder geval op dit punt beland.

Waar haal je inspiratie vandaan?

Ik hou heel erg van architectuur, hoe ouder hoe beter. Ik kom ook graag in hele oude steden. Daar kan ik echt uren rondlopen, kijkend naar alle mooie gebouwen die er zijn. Daar haal ik ook wel veel inspiratie uit. Ik vind oude gebouwen een van de leukste dingen om te maken, maar heel modern is ook mooi.
Die twee gaan natuurlijk ook goed samen.

Heb je nog een grote droom voor My Watercolor House?

Een echte droom heb ik niet. Ik ben allang blij als heel veel mensen mij weten te vinden en dat ik hen blij kan maken met een tekening van hun huis of een ander gebouw waar ze dierbare herinneringen aan hebben. Ik denk dat dat toch wel het mooiste is aan mijn werk.