• Makkelijk retourneren
  • Snelle levering
  • 14 dagen bedenktijd
Country/Language

Niets lekkerder dan zelfgemaakte wafels bij het paasontbijt. Deze wafels maak je heel makkelijk zelf en je serveert ze met een fris roomkaasmengsel, rood fruit, lemon curd, een vleugje poedersuiker en verse basilicum.

Als je de wafels nog luchtiger wilt hebben, klop je het eiwit los van de eidooiers op tot stevige pieken en dit spatel je op het laatst door het beslag. Eenmaal gebakken kun je de wafels in de oven warm houden, stel daarvoor de oventemperatuur in op maximaal 50 graden.

Bereiding

Bereidingstijd: 45 minuten

1. Meng de eieren in een grote kom met de melk, zonnebloemolie, vanille extract en suiker. Klop dit kort door elkaar met een garde.

Variatietip voor nog luchtigere wafels: Splits de eieren en klop de eidooiers met de melk, zonnebloemolie, vanille extract en suiker door elkaar met de garde. De eiwitten doe je in een tweede vetvrije kom en dat klop je op tot stijve pieken met een (hand)mixer.

2. Zeef de bloem, bakpoeder en zout boven de kom en roer door elkaar met de garde. Zorg dat je het niet overmixt.

Variatietip voor nog luchtigere wafels: Spatel daarna in 2 delen heel rustig het stijve eiwit door het beslag totdat het helemaal is opgenomen.

3. Verhit je wafelijzer en vet deze goed in met bakspray. Bak met het beslag 8 - 10 luchtige en krokante wafels, afhankelijk van hoe groot je wafelijzer is. Na iedere baksessie vet je het wafelijzer opnieuw in en per wafel heb je tussen de 5 - 7 minuten nodig (afhankelijk van het type ijzer). Als de wafels goed gerezen zijn en goudbruin beginnen te worden zijn ze goed. Geef de wafels de ruimte om te rijzen door het wafelijzer niet dicht te duwen.

4. Klop ondertussen de roomkaas los met de Griekse yoghurt en 1 eetlepel poedersuiker.

5. Maak borden op met 2 - 3 wafels. Schep in het midden wat van het roomkaas-yoghurtmengsel. Verdeel wat rood fruit over de wafels en swirl een royale hoeveelheid lemon curd erover. Garneer als laatste met wat poedersuiker en blaadjes verse basilicum.