• Makkelijk retourneren
  • Snelle levering, 1-2 werkdagen
  • 14 dagen bedenktijd
Country/Language

Bij Sissy-Boy werken we achter de schermen hard aan het verduurzamen van onder andere onze processen, materialen en winkels. Om jullie mee te nemen in wat we al doen én waar we mee bezig zijn, hebben we voor jullie een onepager ontwikkeld die jullie een goed inzicht geeft.

Bij elke keuze voor onze prachtige producten streven we dagelijks naar de meest duurzame optie, iedere dag opnieuw.

ONDERHOUD

We streven ernaar om zo veel mogelijk artikelen te selecteren en te maken die zo lang mogelijk meegaan door te kiezen voor kwaliteit want wij geloven dat kwaliteit en duurzaamheid hand in hand gaan. Door je te voorzien van de juiste was- en onderhoudsvoorschriften willen we je meenemen in hoe je zo lang mogelijk van je kleding kunt genieten. Soms kiezen we voor een maakwijze van producten die een beetje extra liefde nodig heeft, bijvoorbeeld producten die niet in de was of vaatwasser mogen. Hierover informeren we je graag verder in onze winkels, klantenservice en op onze productpagina’s.

HERKOMST

Op dit moment produceren we in 17 landen. De landen waar we het meest produceren zijn China, India, Turkije, Italië en Portugal.

TRIMAN LOGO

Het Triman logo is ontstaan uit de Franse wetgeving en zichtbaar op onze hangtags. Het logo geeft aan of een verpakking (deels) recyclebaar is en verduidelijkt het welk onderdeel van de verpakking gerecycled kan worden en hoe het materiaal gesorteerd moet worden. Het logo staat op de carelabels en spare button bags van onze artikelen, om aan te tonen hoe het gesorteerd kan worden. Op onze kleinste hangtags is het logo niet zichtbaar.

TRIMAN - Recycle our product packages

Our products and packaging can be recycled. For customers in France, find where to drop off your waste material on www.quefairedemesdochets.fr. Nos produits et emballages se recyclent, ne les jetez pas! Trouves où les déposer sur le site www.quefairedemesdochets.fr  FR354845_11UYEE. Supporting documentation can be provided upon request.

STICHTING UPV TEXTIEL

Sissy-Boy is aangesloten bij Stichting UPV Textiel. Het Besluit UPV Textiel is een wettelijke verplichting en treedt in werking per 1 juli 2023. Met het Besluit UPV Textiel worden producenten en importeurs van kleding en huishoudtextiel verantwoordelijk voor de afvalfase van producten die zij in Nederland op de markt brengen.

Steeds meer van onze artikelen worden gemaakt van duurzamere materialen. Hieronder zie je voorbeelden van materialen. Raadpleeg onze wasvoorschriften om zowel de stoffen te behouden als de levensduur van het artikel te verlengen. Wil je je kleding op een verantwoorde en duurzame manier verzorgen? Op Clevercare.info vind je heldere informatie en praktische tips.

ORGANISCHE GRONDSTOFFEN

  • Minder watergebruik helpt de watervoorraden te behouden en vermindert de belasting van het milieu
  • Het gebruik van minder chemicaliën zorgt voor veiligere producten en vermindert de impact op het milieu en de gezondheid van consumenten.
  • Biologische vezels zijn natuurlijke vezels die worden geteeld zonder het gebruik van synthetische pesticiden volgens de principes van de biologische landbouw. Biologische landbouw is een productieproces dat de gezondheid van ecosystemen, bodems en mensen in stand houdt.
  • Inspectie en certificering van verwerkers, fabrikanten en handelaren wordt uitgevoerd door onafhankelijke certificeringsinstanties
  • Certificering op organische grondstoffen bevorderen respect, waardigheid en gelijkheid in de hele textielwaardeketen. Van het verbod op kinder- en dwangarbeid tot gendergelijkheid, veiligheid en rechtvaardigheid voor alle werknemers.

RECYCLED GRONDSTOFFEN

  • Hergebruikt materiaal helpt om afval te verminderen en grondstoffen efficiënt te gebruiken
  • Producten gemaakt van afvalstromen dragen bij aan het verkleinen van de ecologische voetafdruk en maken optimaal gebruik van bestaande bronnen
  • Door materialen te recyclen verminderen we de behoefte aan nieuwe grondstoffen. Dit helpt bij het behoud van natuurlijke hulpbronnen zoals water en mineralen
  • Het recyclen van materialen leidt tot minder uitstoot van broeikasgassen in vergelijking met de productie van nieuwe materialen.

MODAL

Modal wordt gemaakt van houtpulp, vaak van beukenbomen. Modal van de firma Lenzing wordt geproduceerd met een gesloten kringloopproces, waarbij de chemicaliën worden teruggewonnen en hergebruikt.

TENCEL

Tencel wordt gemaakt van houtpulp, meestal van eucalyptusbomen en wordt geproduceerd door Lenzing. Het productieproces is een gesloten kringloop, waarbij de gebruikte chemicaliën worden teruggewonnen en hergebruikt.

VISCOSE (ECOVERO)

Dit is een duurzame variant van viscose, ook geproduceerd door Lenzing. EcoVero wordt gemaakt van hout uit duurzaam beheerde bossen en gebruikt een gesloten kringloopproces, waarbij water en chemicaliën worden hergebruikt. Ze verbruiken 50% minder water dan conventionele viscose, wat zorgt voor een efficiënter gebruik van natuurlijke hulpbronnen

DENIM WASHING

Steeds meer van onze jeans gebruiken een duurzamere washing. Dit draagt bij aan het verminderen van de milieu-impact tijdens het productieproces, zonder concessies te doen aan de kwaliteit of het uiterlijk van de kleding.

RESTRICTED SUBSTANCES LIST

We zijn ons ervan bewust dat er chemicaliën worden gebruikt tijdens de productie van onze producten. Denk bijvoorbeeld aan stoffen die worden gebruikt bij het lijmen, verven en bedrukken van onze producten. We willen dat alle stoffen die gebruikt worden om onze producten te maken, veilig zijn voor mens en milieu. Daarom hebben we een Restricted Substances list (RSL). Deze lijst bevat de limieten voor chemicaliën in eindproducten en is voornamelijk van toepassing op onze directe leveranciers.

Het doel van de Restricted Substances List (RSL) is om producten op de markt te brengen die veilig zijn voor de consument, de risico’s te verminderen van werknemers op de productielocaties. 

Deze lijst blijven we updaten aan de hand van de nieuwe ontwikkelingen, wetgevingen en het uitvoeren van steekproeven.

CODE OF CONDUCT

Alle leveranciers met wie wij samenwerken dienen een Code of Conduct te ondertekenen. De Code of Conduct is gefocust op de bescherming van werknemers op verschillende aspecten, zoals veiligheid, goede werkomstandigheden en de rechten van werknemers. Hierin staan afspraken die wij met onze leveranciers gemaakt hebben om te sturen op goede werkomstandigheden van hun werknemers.

LEVERANCIERS

Wij zijn aangesloten bij de Amfori Business Social Compliance Initiative (Amfori BSCI). Amfori is een door het bedrijfsleven gedreven initiatief om bedrijven te stimuleren de arbeidsomstandigheden in de wereldwijde supply chain te verbeteren. De gedragscode komt overeen met internationale kaders inzake mensenrechten en arbeidsnormen, waaronder de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens, de Kinderrechten en Bedrijfsprincipes, de richtlijnen van de VN voor het bedrijfsleven en mensenrechten en de OESO-richtlijnen, evenals de conventies en aanbevelingen van de International Labour Organisations (ILO) die relevant zijn voor het verbeteren van de arbeidsomstandigheden in de supply chain. We streven ernaar dat alle leveranciers met wie we samenwerken gecertificeerd zijn.

ENERGIEVERBRUIK

Door te kiezen voor energiezuinige LED-verlichting in onze winkels verbruiken we 85% minder energie dan wanneer we gloeilampen zouden gebruiken. LED-verlichting gaat bovendien langer mee. Ook liggen er op ons distributiecentrum 1674 zonnepanelen. Deze leveren op jaarbasis 500000 tot 600000 KwH energie op, afhankelijk van de zon!

TRANSPORT EN LOGISTIEK

We streven ernaar het transport zo veel mogelijk te clusteren en dichter bij huis te produceren om de productiecyclus zo kleiner en overzichtelijker te maken. We kiezen altijd voor de beste transport optie met de minste impact.

In het distributiecentrum worden de goederen efficiënt verdeeld naar de winkels en per vrachtwagen vervoerd, waarbij zoveel mogelijk wordt gegroepeerd om het aantal ritten te minimaliseren. Het vervoersbedrijf dat samenwerkt met Sissy-Boy ontving in 2010 de Lean & Green Award en streeft naar een reductie van minimaal 20% van de CO2-uitstoot in 2012 en 30% in 2017. POS-materialen voor de winkels en oud papierinzameling worden altijd gecombineerd met geplande ritten, wat de CO2-uitstoot aanzienlijk vermindert. Voor de verzending van pakketten naar klanten in Duitsland maakt Sissy-Boy gebruik van DHL’s GOGREEN Service, waarbij de CO2-uitstoot van het transport wordt berekend en gecompenseerd door externe projecten. Deze service brengt een toeslag van 2% met zich mee, wat wij graag betalen om bij te dragen aan CO2-reductie.

RECYCLING

Per jaar recyclen wij ongeveer 150 ton papier. Het papier uit onze winkels wordt centraal ingezameld via ons distributiecentrum. Hier wordt het papier versnipperd tot kleine stukjes en afgevoerd waarna het recycled kan worden.

POLYBAGS

Onze polybags zijn volledig gemaakt van post-consumer gerecycled plastic, wat bijdraagt aan de vermindering van nieuw plasticverbruik en het bevorderen van de circulaire economie. Deze keuze helpt om de hoeveelheid afval te reduceren en draagt bij aan het hergebruiken van materialen. Daarnaast zijn onze hangtags vervaardigd van karton dat afkomstig is uit verantwoord beheerde bossen, die zijn gecertificeerd volgens de FSC-norm. Dit garandeert dat het papier op een milieuvriendelijke en ethische manier wordt geproduceerd.

DIERENWELZIJN

Bij Sissy-Boy worden geen producten geproduceerd op een manier die dieren schade of wreedheid toebrengt. Alle materialen van dierlijke oorsprong moeten voldoen aan strikte richtlijnen om dierenwelzijn te waarborgen. Dit betekent onder andere het voorkomen, verminderen en uitbannen van dierenleed in de productie- en leveringsketen. Er wordt altijd gezorgd voor goede voeding, een geschikt leefmilieu, goede gezondheid, voldoende ruimte en mogelijkheden voor een positief mentaal welzijn voor de dieren.

Sissy-Boy gebruikt geen producten van dierlijke oorsprong zoals bont, angora, exotische huiden, dons en producten van bedreigde diersoorten. Dit geldt onder andere voor bont van wasbeer en konijn, exotische huiden van slang, krokodil, leguaan en struisvogel, en dons dat vaak op pijnlijke en schadelijke manieren wordt verkregen. Sissy-Boy is lid van het Fur Free Retailer-programma en streeft naar een diervriendelijke benadering in al haar productiemethoden

DIERENWELZIJNORGANISATIE VIER VOETERS

Sissy-Boy scoort goed op het gebied van dierenwelzijn en is opgenomen in het "Draag Diervriendelijk" Merkenregister van VIER VOETERS, een organisatie die zich inzet voor dierenrechten en het bevorderen van diervriendelijke producten. Dit betekent dat Sissy-Boy zich richt op het vermijden van dierenleed in de productie, het gebruik van diervriendelijke materialen en het kiezen voor verantwoorde leveranciers. Het merk streeft ernaar om dierenwelzijn te waarborgen door alleen producten aan te bieden die voldoen aan strikte ethische normen en zorgt ervoor dat hun productieketen transparant en diervriendelijk is.

Duurzaamheid blijft een van onze grootste aandachtspunten op dit moment. We nemen daarom al veel stappen om ervoor de zorgen dat we de meest duurzame keuzes kunnen maken. Maar er is nog veel te winnen op dit gebied.

Dit zijn onze belangrijkste aandachtspunten:
• We zijn continu bezig met kijken naar hoe we onze verpakkingen kunnen verbeteren om te verminderen en verduurzamen.
• Het overzichtelijker maken van onze productieketen, transport te optimaliseren en deze te clusteren.
• We werken eraan om al onze leveranciers en hun certificaten in kaart te brengen.
• Wanneer we werken met derde merken is het van belang dat deze duurzaam produceren.

In overeenstemming met de Europese Transparantiewetgeving (CSRD) zijn grote bedrijven verplicht om hun duurzaamheidsinspanningen te rapporteren. Deze rapportage moet, samen met de financiële jaarverslagen, worden goedgekeurd door onze accountant. Termeer Groep zal daarom in 2026 haar eerste duurzaamheidsrapport presenteren. Wij hebben samen met andere bedrijven deelgenomen aan het project “Collectieve Aanpak CSRD”. In dit project hebben we alle materiële thema’s inzichtelijk gemaakt.