• Makkelijk retourneren
  • Snelle levering
  • 14 dagen bedenktijd
Country/Language

Wat een plaatje is deze salade! Heerlijk frisse lentesmaken, gecombineerd met de rijke smaak van de knoflookkrieltjes, zoetzuur en de Hollandse garnalen maken het feest compleet. De salade is ook nog eens heel makkelijk om te maken en als je ‘m liever vegetarisch wilt eten dan laat je de Hollandse garnalen gewoon uit het recept.

Bereiding

Bereidingstijd: 35 minuten

1. Kook de krieltjes circa 8 minuten in gezouten water tot ze beetgaar zijn. Giet daarna af.

Tip: Afhankelijk van de grootte van de krieltjes moet je ze wellicht iets korter of langer koken. Belangrijk is dat ze beetgaar worden gekookt en niet uit elkaar vallen.

2. Schenk 50 ml olijfolie extra vergine in de pan en voeg de uitgeperste knoflook toe met een flinke snuf zout. Verwarm dit 2 minuten op laag vuur terwijl je regelmatig roert. Voeg de gekookte krieltjes toe en schep goed om. Leg de deksel op de pan en verwarm nog 5 minuten op laag vuur. Schud de pan in die tijd 2 keer zodat de krieltjes goed omgeven zijn door de knoflookolie. Zet daarna het vuur uit.

3. Blancheer ondertussen de groene aspergetips voor 3 minuten in gezouten kokend water en spoel daarna na met koud water in een vergiet en laat uitlekken.

4. Snijd de radijsjes in flinterdunne plakjes en meng met de uitgelekte groene aspergetips in een kom. Schenk er een royale scheut rijstazijn bij en voeg een snuf zout toe. Hussel door elkaar en laat 10 minuten staan.

5. Klop de yuzu azijn en honing door elkaar in een kommetje. Klop daarna 6 eetlepels olijfolie erdoor met een garde. Breng de dressing op smaak met zout en peper.

6. Meng de mesclun sla en 80% van de raapstelen in een grote schaal. Schep daar de lauwe knoflookkrieltjes op en verdeel de zoetzure groene aspergetips en plakjes radijs erover. Garneer met de dressing en nog wat blaadjes verse raapstelen. Verdeel als laatste de Hollandse garnalen erover met wat blaadjes dille. Nog een snufje peper en optioneel wat geraspte citroenschil om het af te maken en daarna kan de lentesalade geserveerd worden.

Voor deze lentesalade kunnen de knoflookkrieltjes en het zoetzuur worden voorbereid. Warm de krieltjes vlak voor serveren even op in een pannetje tot lauwwarm en zorg dat het zoetzuur op kamertemperatuur is.