• Makkelijk retourneren
  • Snelle levering
  • 14 dagen bedenktijd
Country/Language

Fudge maak je heel makkelijk zelf met een blikje gecondenseerde melk en chocolade. Deze witte chocolade paasfudge met een vleugje citroen is heerlijk voor de paasbrunch en ontzettend leuk om samen te maken met de kids. Rijk gevuld met onder andere kleine paaseitjes, mini marshmallows en gekleurde sprinkles en door de toevoeging van wat citroenrasp is de smaak mooi in balans.

BEREIDING

Bereidingstijd: 20 minuten + 4 uur koelen

1. Bekleed de schaal met het bakpapier. Door eerst een prop te maken van het vel en daarna weer uit te vouwen is het bakpapier beter handelbaar en kun je de schaal er netjes mee bekleden.

2. Meng de gecondenseerde melk, witte chocolade en boter in een pannetje en verwarm op laag vuur tot de chocolade smelt terwijl je regelmatig roert. Zet het vuur daarna ietsje hoger en verwarm al roerende nog even kort door tot je een mooie vloeibare iets stroperige substantie krijgt. Roer op het laatst het vanille extract en de citroenrasp erdoor. Schep het mengsel over in een hittebestendige kom en laat circa 10 minuten afkoelen tot lauw. Dit zorgt ervoor dat de overige ingrediënten later niet smelten.

3. Roer daarna de kleine paaseitjes, mini marshmallows en sprinkles erdoor. Niet te lang roeren, alleen even mengen.

4. Schep de fudge over in de bekleedde schaal en garneer de bovenkant met extra paaseitjes, mini marshmallows en de gekleurde sprinkles.

5. Dek de schaal af en zet voor 4 uur in de koelkast om te koelen.

6. Haal de fudge uit de schaal door het bakpapier omhoog te trekken en snijd de fudge daarna in vierkantjes. Gebruik hiervoor een scherp koksmes wat je eerst warm maakt onder de hete kraan. Droog daarna het mes en snijd de fudge, zo krijg je mooie scherpe randjes.

De fudge is zeker 5 dagen houdbaar, mits gekoeld bewaard. Laat de blokjes eerst op kamertemperatuur komen voordat je gaat eten, dan smaakt de fudge het allerlekkerst.